Ons verhaal
Adrien kent wijn door en door, niet uit boeken, maar van de wijngaarden.
Hij runde acht jaar lang zijn eigen wijngaard in Bordeaux, stak zijn handen in de aarde, oogstte onder de zon en maakte wijnen van vat tot fles. Hij maakte ook wijnen met zijn buren en verscheepte die over de hele wereld.
En toch, ondanks al die kennis, kampte Adrien met dezelfde frustraties als elke wijnliefhebber:
π De helft van de flessen die hij kocht op aanraden van "deskundigen" bevielen hem niet.
Toen kwam de vraag bij hem op:
Waarom zouden journalisten of trends moeten bepalen wat een βgoedeβ wijn is, als het de drinker is die telt?
Van Netflix tot Spotify, technologie weet al wat je graag wilt kijken of luisteren. Waarom zou wijn anders moeten zijn?
Dus bedacht hij een nieuwe manier: we analyseren elke wijn in een laboratorium, analyseren het smaakprofiel wetenschappelijk en brengen de verschillen tussen flessen in kaart. Zo drink je niet de mening van iemand anders, maar drink je wijn die past bij jouw unieke smaak.
Het resultaat
- Wijnmakers kunnen eindelijk wijnen maken die passen bij hun bodem , en niet bij de laatste hype.
- Als wijnliefhebber ontdekt u wijnen waar u daadwerkelijk van houdt, en waar u geen spijt van krijgt .
Vergeet de critici. Vergeet het jargon. Vergeet het gokken.
Wijn moet een plezier zijn, geen preek.